Samen verduurzamen

Samen verduurzamen

Samen verduurzamen

Grappige naam voor een energiecollectief: Hut van Mie. Oudere Laarders denken bij het horen van die naam aan de hut die ooit stond ter hoogte van de poel op de tweesprong Mauvezand/Remiseweg. En daar is de naam dan ook op geïnspireerd. In die hut, op de grens van Laren en Blaricum woonde een energieke vrouw die, mede dankzij steun uit de gemeenschap, met vrijwel niets haar kinderschare groot wist te brengen. Toepasselijk voor een energiecollectief dat samen met de inwoners in beide dorpen de energietransitie vorm wil geven.

Bovenstaand citaat komt uit de Gooi- en Eemlander van 27 januari 2020. Saillant detail is dat genoemde Mie van haar meisjesnaam ‘Schaapherder’ heette (geen familie) en dat mijn opa, gemeentewerker, regelmatig een bakkie leut bij haar kwam drinken. Kortom, voor mij gaf deze naam ook een klik.

Bijna een jaar na het krantenartikel heeft de stichting diverse projecten opgestart en kan er verder gewerkt worden aan de naamsbekendheid van het energie-initiatief: zoals een nieuwe internetsite. Op de door mij vormgegeven en gerealiseerde WordPress website kunnen de energiecoaches op eenvoudige wijze de site ‘ván, vóór en dóór de bewoners van Blaricum en Laren’ actueel houden.