Reisgidsen

Reisgidsen

Wat een mooie uitdaging dat ik mijn passie voor reizen en ontdekken dagelijks mag beleven! Sinds 1991 maak ik een zomer-vakantiegids voor Noorwegen, later gevolgd door een wintergids, de Hurtigruten-gids (dé bootreis langs de Noorse fjordenkust) en sinds enkele jaren de Expeditie-Zeereizen-gids. Tegenwoordig ‘beleef’ ik meer dan 500 pagina’s per jaar!

In nauwe samenwerking met mijn opdrachtgever – Norske Noorwegen Reizen – bepaal ik per gids de indeling en werk vervolgens per pagina aan hun enorme reisaanbod. De 4 gidsen verschillen enigszins in werkzaamheden doordat ik mede gebruik maak van door Hurtigruten ontwikkelde huisstijl en bestanden. Drie jaar geleden is de wintergids verder ontwikkeld tot een wintermap met losse flyers.

Vóór het digitale tijdperk werkte ik met een plak-layout en bestond het foto-archief uit herbruikbaar gelithografeerd materiaal. Sinds de opkomst van desktop publishing (Pagemaker & Quark XPress) heb ik alle nieuwe mogelijkheden benut waardoor er tegenwoordig (InDesign) een kant-en-klaar hoge resolutie bestand direct aan de drukkerij kan worden aangeleverd. Zo heb ik alles onder controle: van-denkwerk-tot-drukwerk!

Op www.norske.nl kun je de nieuwste gidsen aanvragen!
Zie ook mijn overzicht met brochures.